Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /var/www/vhosts/ateliervandenboom.nl/httpdocs/plugins/system/k2/k2.php on line 278 Triptiek 'Misbruik in de Kerk' nog altijd actueel

Nieuws

Triptiek 'Misbruik in de Kerk' nog altijd actueel

Het rapport van de onderzoekscommissie Deetman over misbruik in de kerk is bij velen hard aangekomen. Er zijn 10.000 tot 20.000 slachtoffers van katholieke geestelijken en nog steeds zijn er priesters die er niet over willen praten. Beppie van den Boom maakte begin dit jaar een triptiek over dit gevoelige thema. Als kunstenares wil zij de actualiteit vormgeven, de dialoog op gang brengen en een steun in de rug bieden aan de vele slachtoffers.

De triptiek, die de dader, de zwijgende kerk en het slachtoffer uitbeeldt, werd in juni geweigerd op een expositie in de Abdij Rolduc. Een maand later werd een van de drie beelden gestolen op de Kunstroute Vaals 2011 in Kasteel Bloemendal. De reden voor de diefstal van het controversiële werk is niet duidelijk. Beppie van den Boom heeft aangifte gedaan bij de politie, maar dat heeft tot op heden geen resultaat opgeleverd.